Hi, ik ben Celien


Een bezige-bij van eind 20. Ik ben begeleider in de buitenschoolse kinderopvang bij kids van 3 tot 12 jaar en werk ik ook in een kinderopvang en daarnaast fotografeer ik ook graag. Hier heb ik van jongs af aan al interesse voor. De leukste, creatiefste foto's proberen maken met een wegwerp camera, of de compact camera van mijn papa lenen en er wel uren foto's mee maken. Dat is iets wat ik graag doe.

In februari 2020 heb ik er voor gekozen om mij meer te verdiepen in fotografie. Hiervoor heb ik een half jaartje les gevolgd bij Cursa in Genk. Maar Corona gooide ook daar roet in het eten, er kwam geen tweede module. Dan ben ik naar CVO De Verdieping in Heusen-Zolder gegaan. Hier heb ik veel bij bijgeleerd. Ondertussen kwamen er al aanvragen binnen voor fotoshoots en ben ik in bijberoep gegaan als fotograaf. Zo ontstond 'C' You photography'. Met de C van Celien, maar in het Engels ook van 'zien', want iedereen mag gezien worden!

Eerst deed ik enkel buiten shoots, maar de aanvragen bleven komen en werd stilaan kouder. Daarom hebben mijn ouders ervoor gezorgd dat ik mijn bijberoep toch kan blijven verderzetten, ze hebben een studio voor mij in elkaar gestoken waar ik dus kan fotograferen in regenachtige, koude dagen. Hier ben ik mijn ouders dan ook ontzettend dankbaar voor. De studio bevindt zich in Elen (Dilsen-Stokkem).

Bij heel mijn traject tot fotograaf kreeg ik veel steun van ouders, vrienden en familie. Dit zijn voor mij mensen die veel voor mij betekenen. Daarom spreken familieshoots en huwelijken me ook enorm aan, omdat er bij iedereen een bijzonder verhaal afspeelt of een speciale reden is voor een shoot. Die bijzonderheid probeer ik zo goed mogelijk in beeld te brengen tijdens een shoot-momentje.